Wijnliefhebbers opgelet: wij stellen graag onze wijnexpert aan je voor!

22 november 2019

Bij Ristorante La Grotta serveren we dagelijks verse Italiaanse gerechten. Gerechten waar we met liefde een goed glas wijn bij schenken. Italiaanse wijnen die de smaak van de gerechten versterken. Maar wat zorgt ervoor dat een wijn perfect bij een gerecht past? Onze wijnleverancier Manlio Velli van Vino e Olio kan je er alles over vertellen…

Waar komen de wijnen precies vandaan? “De druiven waarvan de wijnen worden gemaakt groeien in de regio Campania, Zuid-Italië. Wij zijn gespecialiseerd in Italiaanse autochtone druiven. Dat zijn druiven die daar spontaan groeien. Wat leuk is aan mijn werk? Ik reis zo’n tien keer per jaar naar Italië om wijnproducenten te bezoeken en wijnen te proeven. Al de wijnproducenten waarvan ik importeer ken ik persoonlijk. Het zijn voornamelijk familiebedrijven die een eigen wijngaard hebben.”

Hoe bepaal je dat een wijn goed past bij een gerecht? “Dat is per wijn en gerecht verschillend. Maar om een voorbeeld te geven. Bij La Grotta schenken we als witte huiswijn de Falanghina. Deze wijn is hoog in de zuren, maar heeft een hele frisse afdronk. Zo’n wijn past perfect bij Italiaanse gerechten, omdat wij in Italië zeggen: als je iets rijkelijks hebt gegeten, dan heb je iets nodig om je smaak te neutraliseren. Deze wijn- en spijscombinatie maakt een hele mooie balans in je mond.” Benieuwd naar de smaak? Kom snel eens proeven!