Weg met voedselverspilling: Ristorante La Grotta vindt eten too good to go!

19 november 2019

Eten weggooien? Zonde, vinden we bij La Grotta! Daarom doen wij mee met de app Too good to go: dé app om voedselverspilling tegen te gaan. We vertellen jullie er graag meer over. PS: kom jij binnenkort voor een klein prijsje een overgebleven maaltijdbox bij ons afhalen?

Een derde van al het eten op de wereld wordt verspild. Iets waar wij behoorlijk van schrikken. Tegelijkertijd kennen wij bij La Grotta deze verspilling; als horeca ontkom je er bijna niet aan dat er eten wordt weggegooid. Je wilt immers nooit te weinig in huis hebben voor je gasten. Gelukkig is twee jaar geleden de app Too good to go naar ons koude kikkerlandje overgewaaid uit Denemarken. Toen wij erover hoorden, wisten we meteen: dit gaan we doen.

Hoe het werkt? Wij hebben ons als horecagelegenheid aangemeld op de app en zetten hier onze Italiaanse lekkernijen op die we overhouden na een dag koken. Dat stoppen we in een zogenoemde Magic Box die men de volgende dag voor het kleine prijsje van €4.49 kan ophalen. Of we iets in de aanbieding hebben, zie je in de app van Too good to go.

Waarom we zo graag meedoen aan dit initiatief? Het initiatief van de app snijdt aan vele kanten. De eerste kant is natuurlijk de wereld: door mee te doen gaan we voor een betere wereld met minder verspilling. Op de website van Too good to go is te zien dat anno 2019 er in Nederland met de app bijna 25 miljoen maaltijden zijn gered. Dat staat gelijk aan 26 miljoen kilo minder CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor de gasten die de Magix Box bij ons afhalen een leuk extraatje in hun week; voor een klein prijsje kunnen wij mensen blij maken met erg lekker eten. En voor ons als horecagelegenheid in Bergen op Zoom is het leuk om op deze manier weer nieuwe mensen over onze vloer te krijgen. Oftewel: win-win-win!