Lavazza: échte Italiaanse koffie bij La Grotta!

10 maart 2020

Koffie en Italië: wat ons betreft een gouden combinatie! Welke Italië-liefhebber visualiseert zichzelf niet af en toe met een goede kop koffie op een terrasje in Toscane of Rome..? Wij wel. Gelukkig hoef je voor een goede kop koffie niet altijd ver te reizen: La Grotta heeft echte Lavazza koffie in huis!

Lars Koerts werkt als vertegenwoordiger bij Lavazza-Nederland, het bedrijf dat aan ons koffie levert. Zijn trots voor dit product steekt hij niet onder stoelen of banken, maar dat snappen wij goed. Lars: “Lavazza is vooral bekend om de authentieke Italiaanse espressokoffie. Persoonlijk ben ik dol op de stevige espresso met lekker veel pit. Het assortiment aan koffiebonen en origins is divers. Voor iedere koffieliefhebber een passend product voor zijn of haar favoriete koffiebereiding. Daarnaast ligt de aandacht op het verduurzamen van onze producten en vertellen wij graag het verhaal achter onze koffies.. Verhalen over de herkomst van de koffiebonen en het hele proces van de totstandkoming van de melanges. Veel mensen vinden het leuk om meer te weten te komen over het product dat zij consumeren.”

Ook voor ons, eigenaren en personeel van La Grotta, wordt door Lavazza goed gezorgd. Zo bieden zij hun afnemers elk jaar kosteloze baristacursussen aan. Lars: “De kwaliteit van Lavazza-koffie gaat schuil in verschillende dingen. Natuurlijk de bonen, die Italië importeert uit landen als Colombia en Vietnam. Daarna komt hetgeen waar de Italianen meester in zijn: het op de juiste manier melangeren en branden van de bonen. Maar minstens zo belangrijk is de wijze waarop de koffie uiteindelijk wordt klaargemaakt. Daarom vinden we het essentieel dat onze afnemers minstens één keer per jaar een baristacursus volgen in één van de officiële Lavazza Training Centers. Win-win, want over het algemeen vinden zij dat zelf ook hartstikke leuk!”

Bij La Grotta serveren we de Crema e Aroma, een toegankelijke koffie met een mooi kruidig karakter. Kom jij snel een kopje koffie bij ons drinken?