Wie werkt voor een Italiaans restaurant, moet enige feeling hebben met Italië. Dat vinden wij althans. Daarom namen we ons hele team het afgelopen jaar vier dagen mee naar Zuid-Italië. Ons doel van deze personeelsreis: nog meer te weten komen over onze Italiaanse leveranciers waarmee me samenwerken. Even écht naar de oorsprong gaan van onze producten!
Zo bezochten we deze reis met z’n allen een wijnboer, om erachter te komen hoe de wijnen die wij leveren nu precies gemaakt worden. Ook aan de mozzarellaleverancier brengen we een bezoek. We laten ons uitgebreid vertellen hoe het proces van buffelmelk tot aan ‘mozzarella di bufalo’ precies werkt. Aan de kust van Amalfi sluiten we onze reis smakelijk af: we bezoeken een producent van de Italiaanse likeur Limoncello en laten ons uitleggen hoe je de beste versie van deze drank maakt. Mmm..!
Het waren vier intensieve dagen en in het vliegtuig terug naar huis wogen we allemaal 5 kilo zwaarder, máár het resultaat mag er wezen: Italië zit weer écht in ieders hart én ons personeel weet nu beter dan ooit hoe producten tot stand komen!