Ciao! We stellen ons even voor.

pizzaiolo_Carmine-La-grotta

Carmine

"Met mijn Italiaanse roots kan ik de gasten verrassen"

De Zuid-Italiaanse Carmine is dé pizzaiolo van La Grotta. Oftewel, de pizzamaker. “In Italië viel mijn oog op deze functie en dat sprak me gelijk aan. Vanaf het eerste moment werk ik hier in de keuken. Ik ben verhuisd naar Bergen op Zoom en kan nu jaren later zeggen dat ik daar nog steeds heel gelukkig mee ben. Met mijn werk, huisje én nieuwe vriendin. In de keuken was het in het begin vooral zoeken naar een juiste mix tussen de Italiaanse keuken en de Nederlandse gewoontes. Inmiddels hebben we de perfecte combinatie gevonden. Het liefste maak ik de pizza pizzaiolo, waarmee ik de gasten mag verrassen. Dan laat ik ze echt iets onvergetelijks proeven!”

Daniele_la-grotta

Daniele

"In de keuken van het Italiaanse restaurant maken wij zoveel dingen zelf"

Turijn is dé plek waar Daniele in Noord-Italië is opgegroeid. Het is nu precies twee jaar dat hij de gasten van La Grotta verrast met zijn passie voor de Italiaanse keuken. “Al vanaf mijn vijftiende werk ik als pizzabakker. Dat blijf ik zo leuk vinden. Maar als je vraagt naar mijn lievelingsgerecht dan kies ik toch voor pasta met zalm of truffel, verrukkelijk. In de keuken maken wij bijna alle gerechten zelf. Van het pizzadeeg tot de sauzen en de lasagne. Dat is veel werk, maar het blijft leuk om alles vers te maken. Samen met de andere koks is het altijd gezellig, de sfeer in de keuken is goed en we werken heel fijn samen.”

Thijmen_la-grotta

Thijmen

"Eten aan lange tafels op het platteland, dat is puur Italiaans en is mijn inspiratie voor ons restaurant in Bergen op Zoom"

Thijmen is besmet geraakt met het Italië virus. Hij is al elf jaar samen met zijn grote liefde en samen met haar familie trekken ze er vaak op uit naar Bella Italia. De plek waar zijn schoonouders wonen. “Daar eten we samen op het platteland aan lange tafels en kletsen we avonden bij. Dat geeft me zoveel energie! Het was dan ook een droom om een eigen Italiaans restaurant te beginnen. Elke keer als we naar Italië op vakantie gaan, voelt het als een inspiratiereis en die kennis gebruik ik nu in het restaurant. Het meest trots ben ik op mijn team. Als zij een leuke avond hebben, dan zien gasten dat ook.”

wijn-bergen-op-zoom_michelle

Michelle

"Het voelt na al die jaren echt als familie"

Vanaf het eerste moment is Michelle het gezicht van ristorante La Grotta. Zij serveert de gerechten uit, schenkt de drankjes in en is het eerste aanspreekpunt voor gasten. “Dit vind ik echt het allerleukste om te doen. Elke dag ontmoet ik weer nieuwe mensen en komen er uitdagingen op mijn pad. Gasten kunnen er loungen, voor een snelle hap kiezen, maar ook genieten van een uitgebreid driegangenmenu met heerlijke wijnen. Juist die variatie in de bediening vind ik leuk. Je merkt dat iedereen hier zo goed met elkaar omgaat. Sta ik bij de koks, dan maken ze altijd wel een geintje tussendoor of ze leren me een zinnetje Italiaans. Het voelt na al die jaren echt als familie.”